Hop til hovedindholdet

Dansk Metallurgisk Selskab logo

Dansk Metallurgisk Selskabs Vintermøde 2023


Dato og tid

Onsdag d. 25. januar 2023 kl. 12:00 PM til Fredag d. 27. januar 2023 kl. 2:00 PM

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 15. december 2022 kl. 2:00 PM

Sted

Comwell Roskilde, Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde Comwell Roskilde
Vestre Kirkevej 12
4000 Roskilde

Dansk Metallurgisk Selskabs Vintermøde 2023


Dansk Metallurgisk Selskabs Vintermøde 2023. Processer og fremstillingsmetoder i metallurgien som involverer flydende fase. 25-27 januar 2023.

Processer og fremstillingsmetoder i metallurgien som involverer flydende fase


25-27 januar 2023
 

Dansk Metallurgisk Selskab arrangerer hvert år et møde som adresserer metallurgiske emner af bred interesse og som - ikke mindst - har til formål at skabe netværk mellem metallurger og andre med interesse i metalliske materialer. Deltagerne kommer fra alle egne af landet og fra alle dele af feltet, spændende fra produktionsvirksomheder til universiteter. Af samme grund deltager langt de fleste i hele mødet, og alle overnatninger og måltider er inkluderet i prisen. Der er rabat for foredragsholdere.

Temaet for dette Vintermøde er processer og fremstillingsmetoder i metallurgien som involverer ”flydende fase”. Dette tema skal forstås som processer, fremstillingsmetoder samt andet, hvor man på et tidspunkt har en smeltefase. Dette involverer selvsagt klassiske teknikker såsom støbning, hvor en komponent fremstilles ud fra en smelte som efterfølgende størkner. Temaet kan dog også forstås i bredere sammenhæng. Dette kunne være additiv fremstilling, som for eksempel laser-baserede metoder, hvor komponenter opbygges lag for lag via lokal smeltning af pulver eller tråd. Det kunne også involvere forskellige svejsningsteknikker eller flydende-fase sintringsprocesser.

Andre steder hvor flydende fase spiller en vigtig rolle kunne være i sammenføjningsprocesser såsom lodning. Flydende fase kan også ses i forbindelse med (høj-temperatur) korrosion, hvor tilstedeværelsen af en smelte kan give anledning til nedbrydning af metalliske materialer. Nævnte eksempler er på ingen måde udtømmende, og der er givetvis andre steder, hvor flydende fase er relevant i metallurgien.

Indlæg til dette tema for Vintermødet kan belyse forskellige metallurgiske aspekter eller problemstillinger - indlæg kan for eksempel have fokus på processen og fremstillingsmetoden, opnåede egenskaber, mikrostruktur-karakterisering, nedbrydning og modellering af processer eller egenskaber.  

Vintermødet 2023 afholdes på Hotel Comwell Roskilde (Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde) og indledes med et virksomhedsbesøg, som denne gang går til Frese Metal- & Stålstøberi i Slagelse. Det foreløbige program ser ud som følger:

Onsdag 25/1

Torsdag 26/1

Fredag 27/1

 

 

9 – 12

Foredrag*

9 – 11

Foredrag*

12-13

Ankomst + frokost

12-13

Frokost*

11-12

Generalforsamling

13-17

Virksomhedsbesøg

13 – 17

Foredrag*

12-13

Frokost

19

Middag

19

Gallamiddag

 

 


* Foredragene er typisk 25-30 min inkl. tid til spørgsmål. Der skal ikke leveres skriftlige bidrag.

  

Pris inkl. overnatning og måltider

Deltager

Pris

DMS medlem

5900

Foredragsholder

4900

Ikke medlem af DMS

6500

Tilmelding af foredrag ved mail til Thomas Lundin Christiansen (thoch@dtu.dk) inden 1. December 2022.

 

Foreløbig liste af foredragsholdere:

  • Peter Leisner: “New opportunities with Rheo-casting of aluminium / Nye muligheder med Rheo-stöbning af aluminium”. Jönköping University, Department of Material and Manufacturing.

  • Tea Søe-Rabjerg: ”Udfordringer og erfaringer med at skabe en industristandard og et reparationskatalog til implementering af ensartede reparationer for store støbejernskomponenter”. Siemens Gamesa Renewable Energy A/S.

  • Yubin Zhang: “Additive manufacturing of multilayered steel-steel composites”. DTU Institut for byggeri og mekanisk teknologi

  • Nikolaj Gersager Henriksen: ”Effekten på mikrostruktur af flydende fase under laser markering af titan til medicinsk brug”. Elos Medtech / DTU Institut for byggeri og mekanisk teknologi (Erhvervs PhD)

  • Jens Ole Frandsen: Simulering af stort støbegods til optimering af proces, produkt og egenskaber". BAETTR Sales & Services A/S

  • Adam Greczichen: “Avoiding hydrogen embrittlement using LECO H836EN Hydrogen Analyzer” LECO

  • Hilmar K. Danielsen: ”Eksperimentel og termomekanisk analyse af revnedannelse under reparationsvejninger i støbejernskomponenter” DTU, Institut for Vind og Energisystemer

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Deltagerliste

Navn Firma/Organisation
Adam Greczichen LECO Nordic AB
Asger Sturlason STURLASON.DK
Carsten Jensen FORCE Technology
Hilmar Danielsen DTU Vindenergi
Kristian Lund Jepsen Rambøll
Marcel Somers DTU
Nikolaj Henriksen Elos Medtech
Nikolaj Vedel-Smith Teknologisk Institut
Povl Brøndsted Æresmedlem
Stig Rubæk Metal-Consult / Æresmedlem
Tea Søe-Rabjerg Siemens Gamesa Renewable Energy A/S
Thomas Christiansen DTU Construct

Deltagerlisten indeholder kun navne på de deltagere, der har givet samtykke til at blive vist på denne side. Der kan derfor være flere deltagere tilmeldt, end der fremgår af listen.

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Metallurgisk Selskab
Tlf: 45 25 22 08
thoch@dtu.dk

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Metallurgisk Selskab
Tlf: 45 25 22 08
thoch@dtu.dk